ישנו תהליך ארוך וקשה שצריך לעבור על מנת להשיג גרין קארד וליהנות מהיתרונות של התאזרחות אמריקאית. המבקרים טוענים שיש הרבה דברים שניתן לעשות בצורה פשוטה ומהירה בהרבה ואם התהליך להשגת הגרין קארד היה פשוט במקצת, אז מספר המהגרים הבלתי חוקיים היה פוחת בצורה משמעותית.
עבור אדם שרוצה לבקר בארה"ב בתור תייר, סטודנט, מטופל או לצורך עסקים, התהליך פשוט למדי. צריך להציג דרכון, תעודה מזהה עם תמונה או תעודת לידה וויזת כניסה. ברגע שעשית זאת תוכל להיכנס לתוך ארה"ב. זה מאוד פשוט, לא יקר והתהליך לא לוקח יותר מדי זמן.
הוויזה היא אישור על מסמך שמשמש לאימות ולאישור לכך שהמחזיק ברשותה רשאי לטייל או להיכנס למדינה מסוימת. שם אחר לוויזה כזו זה nonimmigrant visa (ויזה לאדם שאינו מהגר). כל ההוצאות הכספיות על ביצוע התהליך לא אמורות להיות יותר מ – 300$. הוצאות אלה, כוללות עמלות לדרכון, ויזה לאדם שאינו מהגר וכרטיס מעבר גבול.
הבעיה מתחילה כשרוצים להשתקע או לעבוד בארה"ב. עליך להשיג ויזת מהגר או בשם אחר גרין קארד. (הבהרה לגבי טעות נפוצה. ויזת מהגר לארצות הברית אינה אותה דבר כמו גרין קארד, זה מעין אישור מקדים שאיתו נכנסים למדינה ומאפשר לך להגיש בקשה להסדרת החוקיות ולהיות תושב קבע, מה שמוכר כגרין קארד.) המסמך המקורי נקרא Alien Registration Receipt Card כרטיס אישור לרישום הזר, אבל שונה לאחרונה ל – Permanent Resident Card כרטיס תושב קבע. המסמך הקודם היה בצבע ירוק, אבל שונה ללבן עם קצת כיתוב בירוק מאחור. למרות השינוי הכינוי גרין קארד נשאר. הכרטיס תקף לעשר שנים והמחזיקים במסמך צריכים שהגרין קארד יהיה עליהם בכל עת.
כדי להשיג גרין קארד, צריך שקרוב משפחה או מעסיק יגיש בקשה בשביל המהגר. הבקשה נועדה לאפשר לאזרח הזר לחיות או לעבוד בארה"ב. לאחר הגשת הבקשה התהליך הארוך והמייגע מתחיל. יש שלושה שלבים בתהליך שיכולים להראות פשוטים לבצע, אך דורשים הרבה זמן וכסף.
בעבר מי שהיה מספק את שירותי הגרין קארד היה ה – INS שירות ההגירה והתאזרחות (סוכנות של משרד המשפטים של ארה"ב האחראית לאכיפת החוקים השייכים לכניסת זרים אל תוך ארצות-הברית) , אבל כיום זהו חלק מה – Department of Homeland Security – המחלקה לביטחון המולדת ונקרא שירות האזרוח וההגירה האמריקאי, או USCIS. המוסד הזה בודק את המסמכים הרלוונטיים ומאשר את הבקשה שהוגשה על ידי קרוב המשפחה או המעסיק. התהליך הזה יכול לקחת יותר מחודשיים. חוסר התקשורת בין ה – USCIS למגיש הבקשה הוא הגורם המרכזי לעיקובים.
אחרי שמתגברים על השלב הראשון, שיכול לעלות עד 400$, הניירת עוברת למרכז הלאומי לויזות (NVC). ה – NVC בודק אם דרושים מסמכים נוספים. השלב הזה יכול לקחת עד שבע חודשים ויכול לעלות יותר מ – 500$. השלב האחרון זה להנפיק מספר ויזה לשגרירות או קונסוליה האמריקאית, כשמספר הנפקות השנתית מוגבלת ביותר. אין צורך לחכות למספר אם מדובר במשפחה קרובה, ההמתנה לתור בשגרירות האמריקאית יכולה לקחת עד תשעה חודשים.
המועמד נדרש לבצע בדיקות דם ובדיקות רפואיות. הוצאות אלו יכולות להגיע להוסיף לחשבון עוד 200$. ברגע שמסיימים את שלושת השלבים ויש למהגר גרין קארד ביד, המחזיק רשאי להתגורר ולעבוד בארה"ב למשך עשר שנים. אחרי חמש שנים ניתנת הזכות להגיש מועמדות לאזרחות. האזרוח סופי ברגע שנשבעים את שבועת האמונים האמריקאית – Oath of Allegiance.
למרות שמשמעות השבועה היא שאתה אזרח אמריקאי ותהליך האזרוח נגמר, עלייך להוכיח שליטה טובה בשפה, היסטוריה, ממשל והתחייבות לשמור על עקרונות החוקה האמריקאית. התשלום האחרון הוא 400$ שנדרשים לשלם הוא עבור הבקשה ועבור בדיקת טביעות האצבע ולאחר מכן התהליך נגמר.
שלושת השלבים שהוצגו כאן נראים אולי פשוטים, אבל זמן ההמתנה שנדרש כדי לקבל את הגרין קארד אינו נעים כלל. התהליך דורש התחייבות, נחישות ואמצעים. אם זאת, ללא ספק לאחר כל המאמצים וכשהתהליך המייגע מסתיים תבינו שזה בהחלט היה שווה את זה.